+++ Podzimní výprodej! +++ 12% sleva + doprava zdarma! +++ Platba možná v €, nebo Kč dle aktuálního kurzu. +++

Zastřešení terasy pro váš dům

Jak lze zastřešení upevnit na stěnu vašeho domu?

Instalace zastřešení terasy si vyžaduje přípravu a určité znalosti. Naši terasu lze jednoduše smontovat, protože máte detailní návod. V případě potřeby vám naši specialisté poradí, jak zastřešenou terasu nebo přístřešek na auto nejlépe a nejjistěji přimontovat na dům. Při správném upevnění nepoškodí střešní konstrukci silný vítr ani sníh.

Jak správně upevnit terasové zastřešení na dřevěnou podporu?

Střechu terasy lze po předběžné domluvě s konstruktérem připevnit k vašemu domu. S tím se musí shodovat odpovídající rozměry konstrukce a materiálu. Možnost upevnění hlavního střešního nosiče v úrovni pohledu. Nezapomeňte v tomto případě rozhodně zkontrolovat výkresy domu, abyste určili správnou výšku. Jen tak je zaručeno bezpečné držení upevňovacího materiálu. Tím by mohlo dojít k poškození vestavěných stojanů.

Alternativní možností upevnění mohou být dlouhé hmoždinky.

Se zastřešením terasy se váš dům opticky zvětší, proto byste s tím měli počítat při plánování zahrady i celého domu. Můžete se zastřešením terasy váš obývací pokoj nebo vaši kuchyni opticky rozšířit. Zastřešení terasy lze umístit i jako samostatně stojící stavbu.

Zastřešení terasy po celý rok

Naše terasy mohou být využívány v každém ročním období, pomáhají vytvořit komfort za každého počasí. V horkém létě chrání před sluncem, poskytují stín a chrání před přímými slunečními paprsky. Také při zasněženém počasí přichází zimní zahrada jako záchrana. Můžete si objednat i ze všech stran uzavřenou zimní zahradu a užívat si zimní krajinu v teple a pohodlí, nebo využít zimní zahradu pro pěstování rostlin bez obavy, že v zimě zahynou.

Terasu si můžete vybrat nebo sestavit v online režimu, který se perfektně hodí do vašeho domu pro pěstování rostlin, rodinnou dovolenou nebo relax s přáteli.

Terasa nebo zimní zahrada spojuje váš dům s přírodou. Poté, co si navrhnete své osobní útulné místo, místo můžete přemýšlet o detailech. Ať už je to jen ochrana proti slunci nebo zasklená terasa, rozhodnete se a my splníme vaše přání.

Zastřešení terasy, ochrana proti slunci, verandy nebo zimní zahrady z hliníku

Naše konstrukce teras jsou vyrobeny z vysoce kvalitního hliníku, díky tomu jsou odolné a vhodné do všech povětrnostních podmínek. Dlouhotrvající materiál se snadno instaluje a je odolnější než dřevo.

Nejdůležitější krok během instalace střešních teras je betonový základ, pro který je k montáži zapotřebí pouze několik nástrojů. Design zastřešení střechy si určíte sami - polykarbonát nebo sklo s různou propustností světla. Vždy myslete na možnou budoucí půdní vestavbu a ponechte prostor pro terasu nebo zimní zahradu.

Výběr dokonalého krytu na terasu

Při výběru terasy vám dáváme možnost navrhnout si terasu, která vám dokonale vyhovuje. Takové funkce si můžete vybrat v online konfigurátoru:

  • Vrstvené bezpečnostní sklo
  • Polykarbonátové panely jako střešní krytina

Střecha ze spojovacího skla (VSG) je moderní a velmi odolná proti vnějším vlivům. Desky jsou běžně nabízeny o tloušťce 8 mm (v oblastech s vysokým zatížením sněhem). Můžete si vybrat mezi čirým, barevným nebo matným sklem.

  • icon
    Vysoká bezpečnost
  • icon
    Moderní typ skla
  • icon
    Vysoká průhlednost
  • icon
    Efekt průhledného samočistění
  • icon
    Odolnost proti povětrnostním vlivům

Zastřešení terasy z polykarbonátu má řadu předností a nabízí účinnou ochranu před ultrafialovým zářením. Vzduchové komory znesnadňují vytápění pod zastřešením terasy, v největších vedrech se pod ní příjemně leží. Polykarbonátové desky, které jsou často na jedné straně vystaveny UV záření, mají obvykle tloušťku 16 millimetrů.

Nové verze desek jsou odolné, nevyblednou při slunečním záření a mají tyto přednosti:

  • Vylepšenou ochranu proti UV záření a teplu
  • Odolnost proti větrům
  • Jsou antireflexní
  • Ochranu soukromí s vhodnou strukturou

Je potřeba stavební povolení?

Zastřešení terasy se považuje za konstrukční změnu stávajícího objektu, i když se jedná o terasu volně stojící. To znamená, že je téměř vždy potřeba stavební povolení. Požadavky na střechu se mohou stát od státu značně lišit. Doklady k žádosti na stavební úřady poskytujeme, můžete se tak předem informovat, zda lze na pozemku postavit střechu.

Rady od našeho odborníka:

Zastřešení terasy plánujte společně se stavbou domu. Nejlepší je vzít v úvahu faktor jako: slunečná strana, otevřená nebo zavřená terasa a kolik místa potřebujete. Pečlivým plánováním domu od začátku najdete dokonalé řešení zastřešení, které zajistí dostatek denního světla v domě, ochranu před sluncem a dalšími povětrnostními vlivy.