+++ Podzimní výprodej! +++ 12% sleva + doprava zdarma! +++ Platba možná v €, nebo Kč dle aktuálního kurzu. +++

Čištění hliníkové střešní krytiny v několika krocích.

Přestože se hliníkový kryt terasy velmi snadno udržuje, občas je nutná drobná údržba. Po vyčištění bude vaše stříška nejen vypadat jako nová, ale údržba také prodlouží její životnost. Nabízíme vám několik tipů, jak udržet váš hliníkový kryt terasy opět čistý a zářivý.

1. čistý hliník

Začněte tím, že hliník zbavíte nečistot. Stačí k tomu použít zahradní hadici. Byl opláchnut první písek a prach? Pak můžete pokračovat v čištění hliníkových dílů pomocí měkkého hadříku nebo houby a mýdlové vody s neodmašťujícím mýdlem. Jakmile odstraníte i ulpělé nečistoty, opláchněte stříšku opět vodou.

TIP: Hliníkové profily terasových krytů Durchdacht jsou opatřeny práškovou barvou. Proto je důležité zvolit mýdlo s neutrálním pH a nepoužívat žádné hrubé materiály nebo abrazivní čisticí prostředky, aby nedošlo k poškození vrstvy laku. K čištění přístřešku také nepoužívejte vysokotlaké čisticí prostředky. Vysoká síla, s jakou je voda stříkána na vaši stříšku, může poškodit vrchní vrstvu plastu. Stále objevujete škrábance na hliníku? Poškození můžete snadno odstranit pomocí retušovacího pera nebo spreje.

2. čistá střecha

Bezpečnost je při čištění střech nejvyšší prioritou. Proto doporučujeme, abyste po střešních panelech nechodili. Po střeše však můžete chodit tak, že přes trámy položíte dřevěnou desku, aby se váha rozložila (maximální hmotnost 125 kg). Samozřejmě můžete také použít žebřík, který umístíte proti střešní krytině. Abyste zabránili poškození stříšky, můžete horní část žebříku omotat látkou. Pak nejprve odstraňte uvolněné nečistoty ze střešních panelů měkkým koštětem. Poté postupujte podle kroků odpovídajících typu střechy:

Skleněná střecha: Skleněné panely důkladně opláchněte vodou. Poté očistěte střechu mýdlovou vodou a setřete stěrkou.

Polykarbonátová střecha: Střešní polykarbonátové panely čistěte vodou a mýdlovou vodou. Poté střechu důkladně opláchněte vodou a otřete desky měkkým hadříkem, aby nedošlo k poškrábání.

3. čistý kanál

Zejména v podzimních a zimních měsících není špatný nápad provést dodatečné čištění okapů. Nasaďte si pracovní rukavice a odstraňte z okapu spadané listí a větvičky. Tímto způsobem zabráníte ucpání a voda bude nadále dobře protékat sloupkem.

4. čištění posuvných skleněných stěn

Máte v krytu terasy posuvné skleněné panely? Pak můžete skleněné panely čistit stejným způsobem jako okna vašeho domu. Nezapomeňte vyčistit také spodní lištu kolejnicového systému. Skleněné panely se tak budou moci i nadále bez námahy posouvat tam a zpět. Nečistoty můžete snadno opláchnout trochou vody.

Při čištění stříšky vždy pamatujte na to, že vaše bezpečnost je na prvním místě. Zvolte také správné materiály a čisticí prostředky, abyste zabránili poškození materiálu. Máte nějaké dotazy? Pak se vždy obraťte na kontaktujte nás pro správnou radu.