+++ Podzimní výprodej! +++ 12% sleva + doprava zdarma! +++ Platba možná v €, nebo Kč dle aktuálního kurzu. +++

Proč je zdravé být venku

Nezáleží na tom, jak jste mladí nebo staří, téměř pro každého je pobyt venku příjemný a relaxační. Mnoho studií také ukazuje, že pobyt venku je zdravý. Příroda má pozitivní vliv na naši pohodu. Proto jsme pro vás uvedli pět důvodů, proč byste si měli pobyt venku více užívat!

Čerstvý vzduch vás činí šťastnějšími

Pobyt venku je pro vás prospěšný. Na slunci a za jasného denního světla se v nás vytváří hormon štěstí serotonin. Pokud máte například v tmavých zimních měsících méně denního světla, může to jistě ovlivnit vaši náladu. U lidí, kteří jsou k tomu náchylní, se dokonce může vyvinout zimní deprese. V tmavém ročním období může někdy stát úsilí vyjít ven, ale zjistíte, že čerstvý vzduch má na vaši náladu pozitivní vliv.

Pobyt venku působí proti stresu

Zvuky přírody mají pozitivní vliv na naši pohodu. To se týká jak našeho fyzického, tak duševního zdraví. Zejména čerstvý vzduch má pozitivní vliv na to, jak se vyrovnáváme se stresem. Studie prokázaly, že v zeleném prostředí se během tří minut sníží tepová frekvence, krevní tlak a svalové napětí. Pokud chcete snížit svůj stres nebo se úplně uvolnit, travte více času na čerstvém vzduchu!

Čerstvý vzduch podporuje vaše tělo

Jsme stvořeni pro život venku. Denní světlo je proto nezbytné pro řadu fyzických procesů. Přirozené světlo nám dodává vitamin D, který posiluje náš imunitní systém a podporuje vstřebávání vápníku. Denní světlo také zajišťuje lepší soustředění. Pomozte proto svému tělu pravidelným pobytem na čerstvém vzduchu, například pohodlným posezením na zahradě.

Čerstvý vzduch je zdravější

Věděli jste, že v průměru 90 % dne trávíme v interiéru? Kvalita vzduchu v moderních domácnostech je však často špatná. Domy jsou těsně izolované a větrání je často na pováženou. Vnitřní klima zhoršují také činnosti, jako je vaření, kouření a sprchování. Dbejte proto na to, aby se do vašeho domova dostával dostatečný přísun čerstvého vzduchu a aby byl znečištěný vzduch odváděn. Ještě lepší je samozřejmě trávit o něco větší část dne venku. Tímto způsobem dodáte svému tělu více čerstvého kyslíku a pročistíte ho!

Příroda zlepšuje funkci vašeho mozku

Pobyt venku je zdravý i proto, že má pozitivní vliv na fungování mozku. Za prvé, čerstvý vzduch může podpořit vaši kreativitu. Hledáte novou inspiraci? Vyjděte ven a povzbuďte svůj mozek! Venku se také zlepšuje vaše schopnost soustředění. Vaše smysly díky čerstvému vánku lépe pracují, takže se můžete ještě lépe soustředit.

Existuje spousta důvodů, proč jít ven. Ale v chladných nebo deštivých dnech není vždy snadné udělat ten jeden krok. Život na čerstvém vzduchu si však můžete užívat i s komfortem uvnitř! S zastřešení terasy si můžete naplno užívat zahradu a venkovní bydlení i na podzim a v zimě. S posuvnými skleněnými dveřmi pod krytem terasy jste navíc chráněni před větrem, ale máte plný výhled na zahradu a využíváte více denního světla. Zajímají vás možnosti zastřešení terasy? Více informací si můžete přečíst zde.